7 dolog, amivel motiválhatod magad egy bukás után


Hozzáadva: 2020. Július 05. Megtekintve: 484

A bukás és a siker életünk része. Bemutatom a legjobb módokat, hogy leporold magadról a kudarcot és könnyedén visszazökkenj az életedbe.


1. Lelkileg motiváló környezet


Miután nem sikerült valami, természetes, ha lelkileg sértve érzed magad. Az emberek 48%-a elismeri, hogy negatívan, például stressz formájában, hatott rá a bukás a munkájában és a magánéletében. Pontosan ezért, kulcsfontosságú, hogy túl tudjunk lépni ezen a lelkiállapoton és hagyjuk magunkat gyógyulni. Senki nem várja el tőled, hogy azonnal visszaálljon minden a régi kerékvágásba.


Szánj rá időt, hogy találj egy lelkileg motiváló környezetet, ami erőd ad ahhoz, hogy túltedd magad a bukáson. Ebben az időszakban a körülötted található, jó dolgokra kell koncentrálnod. Egy motiváló környezet nyugtató hatással lehet rád és meggyorsíthatja a gyógyulási folyamatot.


2. Tervezd meg a következő lépésed


A legjobb mód arra, hogy semmissé tedd az elbukás negatív hatásait, ha továbblépsz. Döntsd el, hogy mi lesz a következő lépésed. Ennek a cselekedetnek elég produktívnak kell lennie ahhoz, hogy visszazökkentsen a kudarc előtti állapotba. Hogyha a bukás következménye végleges, próbálkozz más úton sikert elérni. Még ha számításba se jött a balsiker, akkor is van időd megtervezni a lépéseidet és a kialakult helyzet kezeléséhez szükséges megközelítésed. Ez eltereli a gondolataidat a kudarcról és segít átgondolni, hogy pontosan miért is nem sikerült.


3. Tanulj a hibáidból


Az kudarcok lépcsőfokok a siker felé. Minden egyes sikertelenség, ami téged ér, egy lépéssel közelebb visz a sikerhez és végül kikövezi előtted a dicsőséghez vezető utat. Elengedhetetlen, hogy tanulj a hibáidból, és hogy soha ne ismételd meg őket – és egy bukás elég erős ahhoz, hogy megtanítson erre.


A sikertelenségért felelős hibák megmutatják neked, hogyan végezd el jól a feladatodat. Pontosan erre van szükséged, hogy elérhess valamit életed során. Innentől kezdve senki másra nincs szükséged, csak magadra, hiszen a te saját hibáid vezetnek a cél felé.


4. A hibák természetesek, ne szégyelld őket


Mindannyiunk hibázik. A legtöbb sikeres, ma ismert vállalkozó rengeteget tanult a hibáiból és csak elkövetésük után futottak be. Semmi baj nincs a kudarccal vagy a hibákkal. Anélkül, hogy megtanulnánk valamit jól csinálni, egyértelmű, hogy nem fog sikerülni, és nem csak egyszer.


A lényeg, hogy fel tudj állni egy baki után és máris a következő cselekedeten gondolkodj. Ne ódzkodj a kudarctól, akkor sem, ha már egyszer, vagy többször, átélted. A sikerhez vezető út bukások tengerén vezet keresztül és nem mersz beleugrani, soha nem találod meg a helyes irányt, ami a hosszantartó dicsőséghez vezet.


5. Találj valamit, vagy valakit, aki inspirál


Manapság már a csapból is motivátorok folynak, akik arra törekednek, hogy az emberek a legjobbat hozzák ki magukból. Próbálj belőlük inspirálódni. Az internet segítségével manapság szinte bárkit, bárhonnan elérhetsz egyetlen kattintással.


Olyan motivátort keress, aki a leginkább illik a jelenlegi helyzetedhez és hibáidhoz. Kérj tőlük segítséget. Ha ez nem tetszik, keress motivációt a saját környezetedben, a családodtól vagy a barátaidtól. A legnehezebb időkben is csak arra van szükséged, hogy valaki meghallgasson és segítsen a továbblépésben, valamint, hogy az életed legjobb aspektusaira koncentrálj.


6. Becsüld fel újra, mi volt a hiba, és tervezd meg, hogyan nyerhetsz


Miért nem sikerült? A válasz erre a kérdésre segíthet átgondolni a lépéseidet és az esetleges hibákat, amelyek a kudarcot okozták. Például egy startup tulaj, aki épp a taxis vállalkozását próbálja beindítani, átgondolhatja, hogy fáradozása miért vallott mégis váratlan kudarcot.


Vajon nem sikerült eleget tennie ügyfelei elvárásainak, vagy az applikácó nem működött jól? És még sok más magyarázat bújhat meg sikertelensége mögött. Te is átláthatod a felmerült hibákat, akkor is, ha tőled függetlenek. Ez segít megérteni, hogy miknek a következménye volt a bukás, és legközelebb hogyan kerüld el azokat az eseményeket.


7. A legjobb eredményt várd


Még többszöri csalódás után is muszáj tartanod magadban a reményt. A kudarcoktól való félelem gyakran olyan traumát okoz az emberekben, amely nem engedi, hogy túltegyék magukat a legjobb próbálkozásukért válaszul kapott sikertelenségen. Viszont éppen ez az az időszak, amikor a sikert kell a szemed előtt tartanod. Ahhoz, hogy végül elérd a célod, muszáj azokhoz a tanulságokhoz tartanod magad, amiket a hibáidból tanultál – mindezt anélkül, hogy félnél a kudarctól.


Egy kézzelfogható végeredmény elképzelése segíthet életben tartanod magadban a reményt. Képzeld el a sikeredet és tervezd meg a hozzá leginkább illő utat. A legjobb módja annak, hogy legyőzd a hibáidat, hogyha javítasz a hozzáállásodon és szembenézel velük.


Ne hagyd, hogy a bukás aláássa az önbizalmadat. Tartsd meg a jókedvedet és bízz magadban. Ha megtanulod, hogyan győzd le ezeket a nehéz helyzeteket, sikeres lehetsz és kordában tarthatod a hibáidat. A pozitív környezet, a motivátorok és a hibáidból való tanulás mind elősegítik, hogy Te arathasd le a babérokat a végén.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták