Az angol nyelv otthoni gyakorlásának 5 módja


Hozzáadva: 2020. Június 25. Megtekintve: 548

Az angol nyelv több, mint 1400 év alatt jött létre. 2016-ban 400 millió ember beszélte az angolt anyanyelvként, és 1.1 milliárd ember beszélte másodlagos nyelvként. Az angol a beszélők számát tekintve a legnagyobb nyelv. Az angol nyelvet minden kontinensen és mindegyik fő óceán szigetein beszélik. Szeretnéd otthon fejleszteni angoltudásod, anélkül, hogy felállnál a kanapéról? Próbáld ki ezeket a tippeket!


1. Nézz TV-t vagy filmeket feliratosan!


Tanulj új szavakat a kanapé elhagyása nélkül angol filmek feliratos megtekintésével, amelyek nyelve lehet az anyanyelved vagy az angol nyelv, ha egy kis kihívásra vágysz.


2. Hallgasd kedvenc angol számaid!


Könnyebb új szavakat és kifejezéseket tanulni a zenén keresztül, de még könnyebb akkor, ha szereted is a számot!


3. Próbálj ki néhány nyelvtörőt!


Ezek olyan gyakorlatok, amelyek a nehezebb hangok kiejtésében segítenek, próbáld kimondani őket gyorsan!


4. Olvass könyveket!


Keress egy szintednek megfelelő angol könyvet, akár egy gyerekkönyvel kell kezdened az alapok begyakorlása miatt, akár egy hosszabb regénnyel. Megpróbálhatod hangosan felolvasni a könyvet egy barátodnak, hogy a kiejtésed és a szövegértésed egyszerre tudd javítani.


5. Írj egy történetet!


Bármiről írhatsz, ami épp eszedbe jut, hogy gyakorold a nyelvtant és új szavakat tanulj. Továbbá ha olvasod majd leírod a szavakat akkor könnyebben emlékezni fogsz rájuk! Akár fel is olvashatod később a történeted, hogy a beszéded is javuljon.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták