Ha valami egzotikust keresel, akkor miért ne próbálnád ki Afrika divatját?


Hozzáadva: 2020. Május 11. Megtekintve: 650

Afrika a világ második legnagyobb kontinense, 54 országgal, tehát a divat trendjei nagyon változatosak és ezek váltakoznak keletről nyugatra. A hagyományos afrikai ruházat, például a dashiki és a kaftán, valamint a modern afrikai mintás ruházat a világ más részeivel összehasonlítva nagyon eltérő stílusúak, és gyakran ihlette őket a kultúra, a nyelvek, a vadvilág, a természet, az ételek és a zene.


Számos általános trend van az afrikai divatban, amelyek szintén népszerűek az világszerte. Ezek gyakran újra megjelennek szezononként; ezek közé tartozik a virágminta, az afrikai minták és az élénk színek. Habár az afrikai divat mindig is merész és gyönyörű volt, ez a cikk megvizsgálja az afrikai ruházati trendeket 2020-ban és rávilágít arra, hogy miként építheted be az afrikai ruházati stílust ruhatáradba.


2020-as női afrikai ruházati trendek


Nagy ujjú ruhák


A ruhadarabokhoz és blúzokhoz harang és trombita formájú puffasztott ujjakat adhatunk, amelyek vidámak, elegánsak, lányosak és kifinomultak.


Ezek remek módját képezik annak, hogy észrevegyenek, és hogy kifejezhesd magad, ha egy rikoltó és drámai ujjat hordasz, mint például egy nagy fodor. A puhább és nőies megjelenése érdekében válaszd a püspök stílusú ujjakat.


Amikor ilyen rikoltó stílusú ujjakat viselsz, az ajánljuk, hogy a ruházatod többi részét minél egyszerűbben és klasszikusabban rakd össze, hogy ne vond el a figyelmed eme különleges ruhadarabról.


Fedetlen vállak


A 'fedetlen vállak' megjelenés az 1980-as években népszerű trend volt, viszont még 2020-ban is az maradt. Ez segíthet egy egyszerű ruházat vonzóbbá tételében.

Ez az egyedülálló és sokoldalú stílus nagyon könnyen találtatható és igen népszerű hosszú szoknyákkal és felsőkkel.


Oldalsó vágás


Az oldalsó vágás egy kedvelt trend és lenyűgözően talál a hosszú szoknyák és ruhácskákkal. Segíthetnek a sziluetted meghosszabbításában, ezáltal magasabb tűnhetsz. A hasításnak nem szabad túl magasról vagy alacsonyról indulnia, hogy csak a megfelelő lábszárad látszódjon.


Kimonó


A kimonó hagyományosan Japánból származik, de talán az afrikai országok meleg és párás éghajlata miatt ez a hűvös, tágas és kényelmes ruhadarab itt is divatossá vált.


A kimonót sokféle anyagból készítik, beleértve a pamutot,a selymet és a szatént. A kimonók különféle hosszúságúak lehetnek, és bármilyen öltözetet átalakíthatnak.


Alkalmasak mind alkalmi, mind estélyi ruházathoz (a kialakítástól függően), és viselhetőek különálló ruhadarabként is.


2020-as férfi afrikai ruházati trendek


Animal print (állati mintázat/minták)


A kirívó állati minták népszerűek a férfiak afrikai divatjában, ideértve a gepárdfoltokat és a zebra csíkokat. A legjobb, ha egyszerre csak kevés ilyen mintázatú darabot viselsz, nem tetőtől talpig; például viselheted egy pólón vagy rövid ujjú ingen. Az állati nyomatok viselése bizalmat ábrázolhat, és remekül néznek ki, ha élénk színek mellett viseled.


Színes öltönyök


A kék és a szürke öltöny a legnépszerűbb szín, mivel hagyományos és sokoldalú. Azonban a hétköznapi, lazább és kevésbé elegáns öltönyök, amelyek különféle színekben elérhetőek, egyre népszerűbbek azoknak a férfiaknak a körében, akik szeretnek kitűnni a tömegből.


Vidámabb, stílusosabb és érdekesebb merész, színes, személyre szabott öltönyt viselni. A sötétzöld, a bordó és a barna nagyszerű színek, amelyekkel elkezdheted megszokni ezt a trendet. Viszont tartsd a ruházat többi részét egyszerűnek, például viselj egy egyszerű fehér inget fekete nyakkendővel és cipővel.


Azok, akik kalandosabbak, próbáljanak meg különböző pasztellszíneket, beleértve a rózsaszín, a zöld és a kék árnyalatokat is. Ingek helyett próbáld az öltönyt pólóval és sportcipővel viselni, hogy egy lazább megjelenésed legyen.


Kaftán


A kaftán hagyományosan egy hosszú és laza ruhadarab, amelyet általában Nyugat-Afrikában, valamint Algéria és Marokkó egyes részein viselnek. Gyakran különleges alkalmakkor viselik, viszont hétköznap is viselhető. Egyes kaftán stílusok annyira hosszúak, hogy olyanok, mint egy ruha. A formatervezés lehet teljesen egyszerű, vagy lehet akár díszítés is lehet, általában a középső rész alatt.


Brokát


Különböző ruházati cikkeket, köztük a Kaftánt is díszíthetjük egy „brokát” nevű hímzéssel, amely Kelet-Afrikában népszerű.


Általában egy sima színű szövetet használnak a ruhadarab fő részére, és a speciális hímzést egy szabó készíti el és varrja rá a tetejére.


A hímzés általában a ruhadarab egyes részeit, például a nyakkivágást, a szegélyt és az ujjvégeket díszíti. Az aranyszálat, amit felhasználnak általában a gazdagság és fényesség növelésére használják. Ez a trend népszerű az esti és a hivatalos viseletben.Hozzászólások (1)

Sz. Judit 2020.05.11 08:05

Ez érdekes volt. Köszi a feltöltést. Afrika nagyon érdekes.


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták