Hogyan töröld le végesen a Facebook fiókodat, minden hozzá kötődő szál elvágásával


Hozzáadva: 2020. Június 12. Megtekintve: 627

Nem számít az ok, a Facebook fiókod letörlése felszabadító érzés lehet. Itt megtalálsz mindent, amit tudnod kell. A Facebook fiókod letörléséhez kelleni fog egy kis idő és erőbefektetés, de ha már eleged van a közösségi oldalakból, megéri.


Néhányunknak a Facebook örvendetes módja a rokonokkal és barátokkal való kapcsolat tartásnak és a hasonló érdeklődésű embercsoportokkal való érintkezésnek. A közösségi oldalak, hihetetlenöl nagy erővel bíró eszközök, ha információ vagy ötletek megosztásáról van szó. Mások szerint viszont a Facebooknak van egy sötét oldala. Talán a politikai hozzászólások és érvelések tömkelege miatt. Esetleg nem értesz egyet a Facebook intézkedéseivel vagy eleged van az adatvédelmi intézkedések hatásaival és az őket érintő botrányokkal. De lehet, hogy csak egy szünetre van szükséged.


Bármi is legyen is az ok, mi megmutatjuk, hogy hogyan törölheted el a nyomát is a Facebook fiókodnak. Fontos megjegyezni, hogy a Facebook fiók törlése és deaktiválása két különböző dolog. Az előbbi a Facebookhoz tartozó Messengert is kitörli. A szintén a Facebook tulajdonában álló Instagram és WhatsApp fiókod kitörlését viszont függetlenül kell elvégezned.


A Facebook fiókod deaktiválása ideiglenesen be is fagyasztja azt, ami tökéletes, ha csak egy kis szünetre van szükséged. Azonban ez nem gátolja meg a céget abban, hogy továbbra is figyelje az online tevékenységeid. Ahhoz, hogy végleg elszakadjunk a Facebooktól, a fiókunk törlése szükséges. Ez egy folyamat, ami időt és türelmet igényel. Lejjebb láthatod lépésről-lépésre, hogy mit kell tenned és néhány egyéb tényezőt is, amit figyelembe kell venned mielőtt végrehajtod a folyamatot.


Talán egyértelműnek tűnhet, de kezdd azzal, hogy letörlöd a Facebookot a telefonodról.


Első lépésként töröld le az alkalmazást a telefonodról vagy tabletedről. Ne feledd, hogy pusztán a Facebook alkalmazás letörlésével még nem szüntetted meg a fiókod – még mindig elérheted a böngészőből és más alkalmazások is használhatják Facebookkal való bejelentkezéshez.


Az ikon eltávolításával, bár eltüntetted a Facebookot a szemed elől és egy időre kiverheted a fejedből de összeségében nem tettél semmit a fiókoddal. Biztosra kell menned, hogy minden lépést helyesen hajts végre különben a Facebooknak továbbra is hozzáférése lesz az online tevékenységeidhez.


Ne feledd, hogy a Facebook fiókod letörlésével, a Messenger fiókod is odavész! Ez azt jelenti, hogy szólnod kell azoknak az ismerőseidnek, akikkel gyakran beszélsz, hogy találhassatok valamilyen más alkalmazást vagy szolgáltatást a kapcsolat tartásra.


Alkalmazd ugyanazt a módszert minden Facebook ismerősöddel. Posztold ki néhány nappal a terved előtt, hogy le szeretnéd törölni a fiókod és kérd meg minden ismerősöd, hogyha szeretnék tartani a kapcsolatot, akkor küldjenek egy üzenetet az elérhetőségeikkel.


Ne veszítsd el a hozzáférésed más alkalmazokhoz, melyekbe Facebookkal jelentkeztél be!


Ez nagyon fontos – ne feledkezz meg a többi bejelentkezésedről sem!


Harmadik felek fejlesztői, mint például a Spotify és a Door Dash, már régóta lehetővé tették, hogy a Facebook fiókoddal használd a szolgáltatásaikat. Ez nagyon kényelmes, hiszen így nem kell megjegyezned még egy jelszót. Ez mindaddig nagyon jó, ameddig meg nem szünteted Facebook fiókos.


Végig kell menned minden egyes ilyen külső fiókon, amely a Facebook információjára támaszkodik a bejelentkezéseknél és szét kell kapcsolnod őket a Facebook fiókodtól.


Ahhoz, hogy megtaláld az összes alkalmazást, amelyek össze vannak kapcsolva a Facebook fiókoddal:


  • Jelentkezz be a Facebook fiókodba
  • Menj a Beállítások > Alkalmazások és Webhelyek menüpontba

Ha problémád adódik a szolgáltatások és a Facebook fiókos szétkapcsolásával, vedd fel a kapcsolatot a cég ügyfélszolgálatával.


Miután ezzel megvagy, kérd le és töltsd le az össze Facebook adatod a következő lépések végrehajtásával:

  • Jelentkezz be a Facebook fiókodba számítógépen
  • Menj a Beállítások > A Facebook-adataid menüpontba
  • Kattints a megtekintésre a Saját Információ Letöltése mellett
  • Minden lehetőséget, hagyj bekapcsolva Az Adataid rész alatt
  • A Dátumtartományt hagyd az Összes Adatomra állítva
  • Hagyd a formátumot HTML-en – így később könnyű lesz az adatok közt navigálni


Ahhoz, hogy a Facebookra posztolt fényképeidet és videóidat magas felbontásban menthesd le változtasd meg a Médiatartalom lenyíló fület közepesről jóra


Végül pedig nyomj a Fájl Létrehozása gombra. A Facebook össze fogja gyűjteni az összes információd e-mailben értesít ha készen áll a letöltésre. Ez igénybe fog venni egy kis időt – nem egy azonnali folyamat.


Olvasd el a Facebook utolsó figyelmeztetését a fiók törlése előtt.


És mostmár letörölheted a fiókod.


A végső lépés, hogy letöröld a fiókos. Ezt megteheted ezen oldalon miután bejelentkeztél: https://www.facebook.com/help/delete_account.


A Facebook egy listát fog adni a szükséges lépésektől és dolgokról, amiket át kell gondolnod a fiókos törlése előtt. Például figyelmeztetni fog, hogy töltsd le minden információd ha pedig egyedüli adminja vagy egy Facebook oldalnak, felkér, hogy ruházd át admini jogaidat egy másik felhasználónak különben az oldal is törölve lesz a fiókoddal együtt.


Oké, készen állsz? Nyomj rá a Fiók törlésére, írd be a jelszód és Tovább. Végül nyomj újra a Fiók Törlésére és készen is vagy.


90 napba fog telni míg a Facebook véglegesen törli az összes adatodat a szervereiről. Az első 30 napban pedig visszavonhatod a letörlési kérelmed. A fiókod visszaállítják és folytathatod úgy mintha nem történt volna semmi. Ami, vagy jó vagy rossz.


Ahhoz, hogy visszavond a törlési kérelmed menj a Facebook.com weboldalra, jelentkezz be a fiókodba és nyomj a Törlés Visszavonása gombra.



Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták