Illatosított és kézzel készített szappanokról


Hozzáadva: 2020. Május 07. Megtekintve: 644

A Lush és a Sabon illatosított, kézzel készített szappanaikról, tusfürdőikről és fürdőbombáikról híres boltok. Figyelembe véve a jelenlétét és nagy hírnevét a két márkának, azt gondolhatod, hogy jobbak számodra, mint amilyenek valójában. Itt egy kis infó a szappanokról.


HÁTTÉR


Lush: 1977-ben született meg Angliában, mint Gyógynövényes Haj- és Szépségklinika. Lush (1995-ben átnevezve), egy fejlődő szépségápolási márkaként szerezte meg hírnevét. Nem tesztel állatokon, erkölcsös úton szerzi be alapanyagait és minimális anyaghasználattal készíti csomagolásait. A New York városi üzlete 2004-ben nyitott, melyet másik három követett Manhattan-ben.


Sabon: A fürdő és tusfürdő üzletága 1997-ben Izraelben jött létre, ahol kézzel készített levendulás szappanokat állítottak elő. Ezen ágának meg van a maga luxus érzése, nagyrészben a szép csomagolásának köszönhetően. Szintén nem tesztel állatokon, illetve környezetvédő kezdeményezéseket folytat. Az első New York-i bolt 2003-ban nyitott meg, és jelenleg 9 másik boltja van Manhattan-ben, ami a Sephora boltok számával veszekszik. (Nos, majdnem. 15 Sephora bolt van.)


1997-ben két gyerekkori barát nyitott egy kis szappanboltot, ahol egy 70 éves ausztráliai receptet használtak, amire utazásaik során tettek szert.


SABON – a sémi “szappan” szó után kapott névvel született.


Ezekről a friss, kézzel készített szappanokról a márka tovább terjeszkedett a test- és otthonápolási termékekre, széles kínálatot ajánlva kellemes textúrájú és illatú termékekből.


20 évvel később a SABON 180 helyen van jelen világszerte.


A természet gyógyító és relaxáló ereje nagyban jelen vannak a SABON filozófiájában.


A korai napoktól kezdve, a márka eltökélten használ jó minőségű természetes alapanyagokat, mint a só, iszap és alga a Holt-tengerből, illetve megfontoltan válogatott növénytani elemeket a Földközi-tengerből és azon túlról, például olivaolaj, shea vaj és alapvető olajokat számos növényből és gyümölcsből. Bőségesen a termékekbe keverve, gyengéd gondoskodást, táplálékot és puhaságot adnak a bőrnek.


A SABON abban hisz, hogy “semminek sincs nagyobb ereje a hangulatunk alakításához, az energiánk feltöltéséhez és az önbizalmunk növeléséhez, mint a saját illatunknak...". Egy illat nagy változással lehet arra, hogyan érzed magad és hogyan tapasztalod meg a környezeted. 1997-ben a SABON társalapítója kitalálta a márka első illatát, a Pacsuli-Levendula-Vanillát.


Hamarosan ez vált a SABON sztár illatává minden testápolási körben. Azóta számos más illat jelent meg.


A SABON szeretné a fürdést egy teljes élménnyé alakítani mindenki számára.


A csomagolást illetően, áttetsző üvegeket használnak, mutatva a termék tartalmát. Az összes formulát házon belül hozzák létre, hagyományos recepteket és természetes alapanyagokat használva. Az ajándékozás művészete egy másik oldala a márkának: a SABON termékek kellemes ajándékok lehetnek önmagunknak és szeretteinknek.


SZAPPAN VÁLASZTÁS


A Lush-nál a színek zavara jobban vonzza a lányokat, mint az anyukáikat.


Lush: Fürdőbombák, szappanok és bármi amit rúd formában lehet árulni, ideértve a dörzsöléssel aktiválódó arcszérumot. Valamint egy bomba? Az illatok keveréke falként csap meg ahogy belépsz a helyiségbe. Két perc után hozzászoksz.


Sabon: A fürdőlabdákon van a hangsúly, de választhatsz szappanrudak, szappanpehely, illetve szappanok közül melyeken van egy kis madzag. Említettem, hogy van náluk szappan?


VÁSÁRLÁSI ÉLMÉNY


Lush: Erős fények, élénk színek és egy élénk eladókból álló csapat. Az átlag vásárlók lehetnének a lányok, akik berángatják anyukáikat venni valamit. Néhány teszt termék úgy tűnt, hogy rengetegen használhatták – mint az arcszérum, amit egy barátságos eladó kínált. A közös vizes tálak a mosdáshoz nem segítették a jólét érzését.


Sabon: Olyan mint egy régimódi gyógyszerészet fa padlóval, könyvespolcokkal és csillárokkal. A látogatás csúcspontja? Jókívánságszerű csap, ahol kipróbálhatod a termékeket folyó víz mellett (és egy higiénikus pedál, amivel bekapcsolod). Mikor beléptem, egy eladó azonnal megkérdezte, hogy szeretném-e megmosni a kezeim, ami egy tisztaságmániásnak, mint én, olyan mintha azt kérdeznék egy munkanélkülitől hogy szeretne-e munkát.


KÉZZEL KÉSZÜLT?


Lush: Minden Lush-ban eladott termék kézzel készített, a szóvivő, Brandi Halls elmondása szerint. Néhány terméknél ez elég nyilvánvaló: A buborék rudak olyanok, mintha egy hatodikas készítette volna. Ez történhet, ha a szappan nincs ledarálva. Ehelyett növények vannak belekeverve a szappan és víz keverékbe, amit aztán formákba öntenek. Halls azt mondja ez “segít a tisztítószerek használatának csökkentésében, ezáltal csökkentve a reakciók lehetőségét és a környezetre helyezett terhet.” Mégis, a buborékrudak és a fürdő jelly is tartalmaz nátrium-lauril-szulfátot, egy összetevőt, ami irritálhatja a bőrt és kozmetikai vegyszerként van elismerve.


Sabon: Minden szappan, gyertya és szép kerámia edény kézzel készített. A többi termék nem.


TERMÉSZETES?


Lush: Több szappan tartalmaz kakaóvajat és összetevőket mint gyógynövény és virág főzeteket és illóolajokat, magyarázta el Halls. Lust bármit rúd formába rak, hogy elkerüljék a felesleges tartósítószerek hozzáadását, ami okos. De mi van a szintetikus törp-kék szappanokkal? Termék készítő és társalapító Helen Ambrosen azt mondja, “Részben a termék koncepcióján múlik, vagy a termék típusán, hogy milyen színt választunk. Nem lehetne Kék Ég Buborékrúd, ha nem lenne kék. A színeknek meg van a helyük, de nem mindenben. Néhány ember szereti őket”.


Sabon: A Sabon termékei nem tartalmaznak nátrium-lauril-szulfátot (egy tisztítószer, ami bőrirritáló és tiltott a természetes szépségi körökben), de a tusfürdők és fürdő labdák igen. És egy másik organikus bőrápolási ág beárnyékolja a szokásos termékek nagyszerűségét. A Sabon szóvivője, Polina Raygorodskaya szerint, “Az organikus ág a vásárlói igények és a globális trendek miatt lett létrehozva. A többi termékág természetes alapanyagokkal készül, de tartalmaz tartósítószereket és színezőanyagokat.”


TANULSÁG


A Sabon termékek vizuálisan meggyőzőbben és könnyebb a fenntartásuk, mert ezek közül számos szép csomagolásban van. Míg a Lush termékek egy “megolvadhat” jelzéssel jönnek. Mindkettőnél alaposan olvasd át a címkéket megkérdőjelezhető összetevők után kutatva.Hozzászólások (2)

Szabo L. 2020.05.11 08:05

nagy rivalisok, ketsegkivul.

Sari__ 2020.05.13 02:05

Hol lehet ezeket megvenni?


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták