Kortárs koreai divat és trendek


Hozzáadva: 2020. Május 11. Megtekintve: 369

Miután az 50-es és a 60-as években átvették a nyugati ruházati stílusokat, a koreai divat virágzó és sokoldalú iparággá vált, amely szerte a világon népszerűvé vált.


Miután a „Hallyu Wave” (Hallyu Hullám) elterjedt, Dél-Korea világszerte ismerté vált a zenei tehetsége és a stílusa miatt, a művészek felkapott zenei videó-koncepciókkal rukkoltak elő és extravagáns ruháival, valamint egyszerű repülőtéri együtteseikkel a divat fő befolyásosává váltak, amelyek meghatározták a trendeket Koreában és külföldön is egyaránt.


A koreai (Hallyu) hullám Dél-Korea kulturális gazdaságának népszerűségére utal, amely popkultúrát, szórakoztatást, zenét, TV-drámákat és filmeket exportál világszerte.


Hallyu egy kínai kifejezés, amely fordítás után szó szerint „koreai hullámot” jelent. Ez egy kollektív kifejezés, amely a koreai kultúra fenomenális növekedésére utal, ez magába foglalja a zenét, a filmeket, a drámákat, az online játékokat és a koreai konyhát, csupán néhányat említve. Barack Obama volt amerikai elnöknek a 2012. márciusában Koreában folytatott állami látogatása során megemlítette a koreai hullámot, amelyet a kormány az ország legfontosabb prioritássává tett.


Mivel azonban ijesztő és fárasztó lehet lépést tartani a hírességek és a koreai óriási divatmozgalom által beállított stílusokkal és trendekkel, mi elvégeztük a kutatást a számodra, különféle válogatott koreai stílusú ruhákat és kiegészítőket, trendeket gyűjtöttünk be. A kedvenc hírességeid által ihletett kiegészítők listája, valamint egy rövid útmutató Szöul divatpontjaihoz - így könnyen elkészítheted a saját koreai ihletésű szekrényed.


Koreai stílusú ruhák és öltözékek


Manapság a modern koreaiak mindennapi divatját gyakran egy szóval lehet leírni: EGYSZERŰ. Noha sokan, amikor látják vagy hallják ezt a szót, az „alapvetővel”, sőt „unalmassal” társítják, habár a koreai egyszerű stílus messze nem középszerű – a ruhák rétegezésével, kiegészítők felhasználásával és hasonló stílusok keverése révén egyszerű, de egyedi kinézetet érhetsz el.


A következő ruházati javaslatok elolvasásakor észreveheted, hogy ezeknek a daraboknak a nagy része már az átlagos ember szekrényének az alapvető része - tehát kezdd azzal, amid megvan, ahelyett, hogy egy teljesen új kollekció beszerzésén agyalnál.


A ruhák rétegezése–pólók szoknyák alatt, teknősnyakon viselt ingek, vagy ha különösen bátornak érzed magad, akkor egy csúszós vagy maxi ruha alatt viselt farmernadrág.


Szoknyák - különösen a tartán és a középesen hosszú fodros szoknya, amelyet általában párosítanak sima pólókkal vagy nagy garbókkal.


Régies ruhák, valamint a divatos és az összehajtható ruhák - ezek az összehajtott ingek egyre inkább népszerűbbé válnak Korea környékén a tervezők körében, amelyek beépítették a „wrap” stílust, hogy egy modern és finomabb csavart adjanak a hagyományos hanboknak.


Kabátok - nem csak a hidegebb évszakok kötelező eszközei, hanem a klasszikus K - Dráma ruházati stílus alapvető részei is, azaz sima farmer, ing és egy nagy öreg kabát.


Pár ruhák (커플룩 vagy 시 밀러 룩) - sok pár arra használja, hogy megmutassa a világ többi részének, mennyire szeretik egymást és mennyire „jól egyeznek” egymással.


Túlméretezett garbók és kardigánok, kétrészes szoknya-kardigán vagy kardigán készlet és garbó szlogenekkel és szemléltető mintákkal.


Bármilyen vászon, a nadrágtól, ingektől és ruhától a nadrágig és táskáig - ezek a vágott darabok a melegebb hónapokban válnak igazán népszerűvé.


Pólók - fekete-fehér vagy színes csíkos pólók, valamint pasztell, bézs, barnás és nyomtatott pólók szlogenekkel vagy hímzett mintákkal.


Színes vagy mintás zoknival viselt sportcipők - a híres márkájú cipők általában jobban keresettek, de nem szükségesek.


Tartozékokként szemüvegeket, hajtűket, bürettákat, sapkákat, brossokat, zománccsapokat és fülbevalókat használhatsz - ezek kiválóan alkalmasak a személyiséged kifejezésére, és a K-Divat ihletésű ruháiddal tökéletesen találnak.


Hallyu ihlette trendek


Az idő hajnalától kezdve a hírességek szerte a világon új és innovatív ruházati-stílusokra törekedtek - ma mindenki, a színészek, zenészek, a modellek és a közösségi média hírességei határozzák meg a divat trendjeit, amelyeket mindannyian követünk.


Tehát nem meglepő, hogy a Hallyu Sztárok Korea legfontosabb divatdiktátorai. A K-Pop és a K-Dráma hírességek a reklámozzák a hagyományos stílusok elhagyását, és arra ösztönzik az embereket, hogy fejezzék ki önmagukat a ruházatukkal.

A következő stílusok és divatcikkek terjedtek el a Hallyu-korszakban:


A pasztellszínű ruhákra régebb úgy tekintették, hogy eredendően „lányosak”, és sajnos sokan továbbra is tartják ezt a nézetet, ám a pasztellszíneket bárki hordhatja - és ezt senki sem bizonyította jobban, hogy a K-Pop hírességei.


Nyakláncok és színes kontaktlencsék - ezt a trendet Vixx vezette be először 2015-ben, ezzel véget vetett annak a hiedelemnek, hogy a férfiak nem viselhetnek nyakékeket.


Széles lábú nadrág és ingek, amelyeknek meg van hosszabbítva az ujjuk - ez a tendencia a hosszú ujjú garbó stílusból származik, amelyet a férfi és a női hírességek egyaránt népszerűvék tettek.


A hegyes sarkú cipők különösen jól néznek ki, ha farmerrel párosítjuk.


A hajtűk és a nagyméretű gémkapcsok népszerűsége megnőtt, sok művész és énekes vagy egyetlen állítású csipeszt csinált, vagy sok fényes tűt viselt a fején.


Népszerű divatstílus a „Homeware Trend” (Otthoni Ruha Trend), amely magába foglalja az egyszerű, kényelmes ruhákat, amelyeket általában a házban viselnek, például laza nadrágot, vászon inget, tágas pulóvereket és könnyű kabátokat - gyakran barnás és világos pasztell színekkel.


A 2016-os dráma film, a Goblin: A magányos és Nagy Isten (쓸쓸 하고 찬란 하신 - 도깨비) segített a „Homeware Trend” fellendülésében mind a koreai férfiakkal, mind a nőkkel.


Miután látták a drámát, rengeteg néző akarta átalakítani a saját öltözetét Gobin stílusúvá.


Szöul Divat Csomópontjai


Szöul nemzetközi elismerést nyert el, mint „Ázsia divatközpontja”, ami azt jelenti, hogy nehéz ezen a stílusos városon átutazni anélkül, hogy belebotoljon az ember olyan utcákba vagy akár teljes negyedekbe ahol körbevesznek minket az üzletek és bevásárlóközpontok.


Hongdae (홍대), Insadong (인사동), Itaewon (이태원), Sinchon (신촌) és Edae (이대) észak-folyó környékei, valamint Gangnam (강남) déli hotspotjai - például Sinsadong ((신사동) és Apgujeong (압구정). ) - mind állandóan tele vannak a város minden részéről érkező vásárlókkal.


Itt a látogatók több száz divatüzlet közül választhatnak.


Mivel ezek a kolosszális divatközpontok gyakran kifáraszthatják azokat a látogatókat, akik először járnak erre, az olyan területek, mint Samcheong (삼청동) és Hannam (한남동), jobban megfelelnek azoknak, akik kevesebb tömeget és kevésbé exkluzív légkört keresnek.


Hozzászólások (1)

S. Dóra 2020.05.11 01:05

Imádom a koreai divatot!


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták