Mit viselj az első randin?


Hozzáadva: 2020. Május 18. Megtekintve: 654

Az első randira való felkészülés az öltözködés miatti aggódás nélkül is épp elég stresszes tud lenni. Néhány tipp, hogy mit viselj az első randin a magabiztosságod növeléséhez.


A legtöbb szerelemre vágyó ember járatos az online randizás világában is. Legyél akár Tinder rajongó vagy a Badoo gyakori látogatója, biztosan tisztában vagy a folyamattal: böngészel a profilok között, amíg nem találsz egy szimpatikusat, akivel elkezdtek irogatni, amíg el nem juttok a randiig és akkor már csak azért kell aggódnod, hogy az illető tényleg jól nézzen ki a való életben is.


Szerencsére, van néhány trükk, amivel megnövelheted az önbizalmad, a rémisztő első találkozás előtt. A legjobb fegyver az arzenálodban, hogy előre megtervezheted a bombabiztos öltözéked, kombinálva az aktuális trendeket a saját stílusoddal. Ez elméletben jól hangzik, de, hogy döntöd el, hogy melyik ruha felel meg ezeknek a követelményeknek.


De ha hiányosságaid vannak stílusérzék terén, akkor sincs még minden veszve. Olvasd el az útmutatónkat, hogy hogyan tökéletesítsd az öltözeted az első randira.


Hozd ki a legtöbbet a ruhatáradból


Az első randira való felkészülés lehet a legjobb kifogás, hogy bejárd a boltokat és vegyél valamilyen új ruhát. De nincs rá szabály, hogy első randira szigorúan csak új ruhában mehetsz. Igazából sok minden szól amellett is, hogy csak megrohamozd a már létező ruhatárad és abból állítsd össze a tökéletes kinézetet.


Szabályok az első randis ruhaválasztáshoz


Csak két szabály van, amit észben kell tartanod a ruhaválasztás során:


Nézz ki önmagadnak!


Legyen kényelmes!


Ezeket a szabályokat figyelembe véve, a már meglévő ruhakollekciód a tökéletes kezdés


Magadhoz szóló kérdések a ruhaválasztás előtt


Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik ruhák állnának jól rajtad, tedd fel a következő kérdéseket magadnak.


1. Mely ruháidat dicsérik a barátaid, munkatársaid a legtöbbször?


2. Mely ruháidat veszed fel újra meg újra csak mert jó érzéseket keltened benned a tükör előtt állva bennük?


3. Mit raknál elsőnek a bőröndödbe, egy hétvégi kirándulásra készülődve?


4. Amelyik ruháid kiegészítik ezeket a feltételeket, tökéletesek lesznek a kezdéshez.


Ha egy régi kedvenced viselése még mindig örömmel tölt el, de egy kicsit már viseletes, még elmehetsz gyorsan boltba valamilyen helyettesítőért. De ne feledd, hogy egy vasalóval, egy szép kabáttal és néhány kiegészítővel is sok mindent elérhetsz.


Válaszd ki a tökéletes új ruháid


Talán egy új szoknyát keresel a kedvenc randizós toppodhoz vagy egy új nyakkendőt, ami kiegészíti a mindenkit garantáltan lenyűgöző öltönyöd, vagy csak szimplán egy új hajápolót. Bármit is keresel egy vásárlás a nagy nap előtt elkerülhetetlen.


Nem mindenki szeret vásárolni, de egy gyors kör a főutcán még mindig jobban megéri, mint online rendelni a randi előtt. Ugyanis, a boltokban fel tudod próbálni a ruhákat mielőtt megveszed őket. A legjobb már eleve valamilyen ötlettel megyünk keresgélni, de ne félj kipróbálni az új és izgalmas dolgokat sem – csak az számít, hogy jól érezd benne magad!

Praktikus az olyan ruhákat megcélozni, amelyek egy randizás során is kényelmesek lennének. Ennek különösen megfelelnek a légáteresztő ruhák amelyek nem akadályoznak a mozgásban és az olyan cipők is amelyeket nem kell betörni, hogy kényelmesek legyenek.


Ha ezen a ponton még mindig nincs elég inspirációd, folytasd az olvasást! Van még néhány ötletünk segíteni beindítani azokat a stílusérzékeket.


Mit vegyél fel az első randira napközben?


A nappali randik csodálatos dolgok tudnak lenni, de megvannak a saját kihívásaik. Nemcsak, hogy nem támaszkodhatsz az ital miatt támadt hirtelen bátorágodra, hogy átvészeld azokat a kínos csöndeket, de olyan ruhát is kell viselned, ami az a bár előnyös fényei nélkül is jól áll.

A jó hír? A napközbeni ruhák természetüknél fogva hétköznapibbak és kényelmesebbek, aminek köszönhetően jobban fogod magad érezni velük a bőrödben. A végső ruházat persze a tevékenységtől függ, de egy kényelmes cipővel – a váratlan sétákhoz – és egy jó kabáttal vagy mellénnyel (az évszaktól függően) nagyon nem lehet mellé lőni.


Nőknél egy pár jól álló farmer, egy blúz és egy ballonkabát szinte mindig elég a jó kinézethez. Befejezésként pedig egy pár barna könnyűcipő, ezüstös ékszerek és egy kis enyhe smink.


Férfiaknak pedig a farmer vagy barnaszínű nadrág szintén jó választás lehet, napközbenre. Válassz hozzá pólóinget vagy kockás inget és egy új edzőcipőt.


Ezek szinte bármilyen esetben megállják a helyüket.


Mit vegyél fel az első randira éjszaka?


Az éjszakai ruháknál minden a szexepil és a praktikusság közti egyensúly megtartásáról szól. Jól akarsz kinézni, de nem a kényelem, a pénztárcád vagy az evés képességének rovására!


Bár az esti randik lehetőségei sokkal korlátozottabbak, de mégis a tevékenység szerint válaszd ki a ruhád. Ha csak leugrotok a kocsmába egy korsó sörért, aztán mentek is tovább a kedvenc étkezdédbe megenni egy finom pörköltet, akkor az ing vagy a koktél ruha nem a legideálisabb választás. Egy elegáns bárhoz vagy étteremhez, viszont elvárható, hogy kicsit nagyobb törődést és figyelmet fordíts a ruha kiválasztására.


Nőknél a klasszikus randi ruhát nem nagyon lehet mivel überelni. Ne foglalkozz az aktuális divattrendekkel, inkább válassz valami olyat, ami úgy illik rád mintha rád öntötték volna, ami kiemeli a legjobb tulajdonságaid és átadja a stílusod. Válassz hozzá kényelmes magassarkút vagy díszített lapostalpú cipőt, egy pár feltűnő fülbevalót vagy egy nagy nyakláncot és egy megfelelő kabátot. Smink esetében törekedj a minél egyszerűbbre és ne próbálj ki semmi olyat, amit eddig nem ismertél.


Megjegyzés: általában választanod kell az erős rúzs és a kihívó szemek közül – a kettő együtt kicsit túl sok lehet.


Férfiaknál az öltöny és a hétköznapibb ruhák is egyenlő eséllyel indulnak. Lazább alkalmakkor egy fehér ing, farmer és elegáns cipő lehet a tökéletes választás. De ha inkább a hivatalosabbat választanád vegyél fel egy jól álló öltönyt és egy inget nyakkendővel vagy anélkül. Ha még alaposabb akarsz lenni, egy díszzsebkendő vagy a megegyező színű öv és cipő meghozhatja a kívánt hatást.


Végül de nem utolsó sorban


Bármit is viselsz az első randin, emlékezz ezekre a szabályokra!


Ha nem is veszel új ruhákat, mindenképp mosd ki a meglévőket. Az ingeket vagy formálisabb ruhákat száraz tisztíttasd meg és hagyj időt rá, hogy rendesen kivasalhasd az ingeket vagy blúzokat


Tisztítsd ki a cipőid!


Csinálj valamit a hajaddal! – ha úgy látod, hogy ráférne már, menj el fodrászhoz a nagy nap előtt


Tisztítsd ki és vágd le a körmeid (a lábujjaidon is)


Kerüld el azokat a buggyos szürke gatyákat és keress valamilyen jól kinéző alsó neműt – sose tudhatod mit hoz az éjszaka!


Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták