Modern belsőépítészet: 10 tipp a gyönyörű belső terek létrehozásához


Hozzáadva: 2020. Június 09. Megtekintve: 588

A modern belsőépítészetre az egyszerűség jellemző, amely örök jelentőségűvé vált. A modern otthonok letisztult vonalakkal rendelkeznek, nagy felhajtás nélkül, ugyanakkor kényelmesek és barátságosak tudnak lenni. A modern esztétika nem korlátozódik egy meghatározott stílusra, mivel számos otthonban a század közepi modern bútorok áhítottak, különböző narratív stílussal. Vesd bele magad és gyűjts néhány lenyűgöző modern belsőépítészeti ötletet, hogy ihletet kapj a saját remekműved létrehozásához.


A modern belsőépítészet története


A modernizmus a 19. század vége felé kezdődött, csúcspontját az 1930-as évek alatt érte el, miután is lassú hanyatlásnak indult az olyan mozgalmak által, mint a posztmodernizmus, ami kezdett formát ölteni. Bár manapság a modernizmus áradata folytatódik. Legfőképpen az építészetben, a modern építészeti elemek számos kortárs otthon alapját képezik.


Tipp: Fontos tudni, hogy a stílusod akár két vagy több stílus ötvözete is lehet.


“A formát a funkció követi” ez az egyik legfontosabb elv, mely a modern formatervezéseket vezérli. A formák leegyszerűsítésének szükséglete a gyorsan növekvő városokhoz vezethető vissza, melyek a tradicionális építészet alternatíváját igényelték. A felhajtás-mentes megközelítés olyan új anyagokat testesít meg, mint a vasbeton és az acél, melyeket a szerkezetek építéséhez használnak. Ennek eredményeképpen a házaknak hatalmas ablakaik, lapos tetejük lehet és kocka vagy akár henger alakúak is lehetnek. Az új anyagok használata azt jelentette, hogy az épületek magassága messze meghaladhatja a korábbiakat. Más mozgalmak, mint például a Bauhaus, De Stijl és futurizmus szintén a modernizmus részét képezik és intenzitást adnak a stílusnak.


A különbség a modern belsőépítészet és a kortárs belsőépítészet között


Minden bizonnyal könnyű összetéveszteni a kortárs formatervezést és a modern belsőépítészetet. Az egyik fő különbség a kortárs és a modern formatervezés között mindenekfelett a koruk. A kortárs formatervezés arra vonatkozik, ami jelenleg új és innovatív, míg a modern a formatervezés történetének egy bizonyos korszakára utal. Jelenleg az építészek és belsőépítészek egyaránt használnak modern elemeket a kortárs formatervezésben. Ez hasonló a modernista újjáéledéshez, de nem kell összekeverni a 19. századi anyamozgalommal. A kortárs belső terek a korábbi stílusok keverékét képezik, egészséges adag technológiai fejlesztésekkel ötvözve.


1) Modernista Művészet


A modernista művészek elutasították a realizmus hagyományos idealista szemléletét, és úgy döntöttek, hogy életvidám színekkel és hihetetlen formákkal készítenek kifejező alkotásokat. Az absztrakt művészet, a kubizmus és fauvizmus megragadja a korai modernista szemlélet lényegét; válasz az elavult hagyományokra és az iparosított társadalom növekedésére.


Egy hatalmas műalkotás a falra, melynek minimális vagy egyáltalán nincs kerete, tökéletes kiegészítő. Válassz egy kis műalkotás sorozatot a terjedelmes falakra, de tartózkodj a képtár szerű elrendezéstől, mert az zűrzavart teremt a modernista kinézetben.


2) Semleges falak


A viktoriánus évek díszes freskói és tapétái után a modernisták a semleges falak csendjébe vonultak. Válassz fehér vagy szürke árnyalatokat az otthonod bel- és külterére.


3) Vonalközpontú


A modern belsőépítészeti ötletek gyakran egyszerű, letisztult vonalak köré épülnek. A modernista építészetben a hangsúlyos vízszintes és függőleges vonalak a bútorokban és dekor elemekben tükröződnek vissza. A hengeres oszlopok gyakran szerepelnek a modern otthonokban; ezek letisztult függőleges vonalakat alkotnak és megmutatják a vasbeton forradalmian új felhasználását.


4) Ipari elemek


A modern stílus nem létezne ha nem a beton, acél és üveg, mint építőanyagok felhasználásáról lenne szó. Tehát add meg a tiszteletet a modernizmus velejének azzal, hogy ipari esztétikát választasz vas vagy acél burkolatokkal és beton elemekkel.


5) Zűrzavar mentes


Lomtalanítsd a munkalapjaid, kandallópárkányt, falakat és minden más, látható felületet a lakásban. Emlékezz a minimalista mantrára, „a kevesebb több”, mely létfontosságú, amikor a modern belsőteret egészíted ki, tehát bizonyosodj meg a rendszerezés felől és arról, hogy a csecsebecséket eltávolítod a szemek elől.


6) Elsődleges színek


Az elsődleges színek központban voltak a Bauhaus és De Stijl mozgalmak alatt, ennek eredményeképpen a modern belsők a merész színeikről ismertek. Adj hangsúlyos bútordarabokat, piros, sárga, kék, fekete és fehér műalkotásokat vagy szőnyegeket a belső térbe.


7) Nyitott tér


A nyitott terű elrendezés elengedhetetlen, amikor a modern belsőépítészeti formatervezésről esik szó. Egy nyitott nappali, étkező és konyha rész segít eltávolítani a szükségtelen szerkezeteket a lakáson belül miközben ösztönzi a szabad levegő áramlást.


8) Modern bútorzat


Számos közép századbeli modern bútorzati cikkek, mint például a Mies van der Rohe Barcelona szék és a pillangó szék ikonikussá váltak és minden otthonba kívánatos darabok. A legjobb modern belsőépítészeti tervezők egyenes vonalú bútorzatot választanak és a dekorációk korlátozott használatát. Tehát használj egyszerű anyagból készült bútorokat és kerüld a hangsúlyos mintákat vagy lenyomatokat.


9) Hagyd ki a szegélyeket


A modern otthonokban minden bizonnyal szükségtelenek az olyan díszes építészeti formatervezések, mint a szegélyek és párkányzatok. Ahhoz, hogy megőrizd az igazán modern otthon kinézetét, válaszd a kevésbé díszes lehetőségeket, amikor az ajtókról és szekrényekről van szó.


10) Nagy ablakok


A gyönyörű, nagy ablakok nem csak csodálatosan modernek, de nagyszerűek, amikor a fényről van szó. Hagyd a friss levegőt beáramlani valamint a több természetes fényt is ezzel a modern kedvenccel.Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták