Szórakoztató családi tevékenységek otthonra


Hozzáadva: 2020. Június 25. Megtekintve: 480

Egy, unatkozó gyerekeiddel együtt történő hetekig tartó váratlan bezártság gondolatába sok szülő beleborzong. Ha néhány élvezetes tevékenységet keresel, amelyeket otthon ragadva is tudsz csinálni gyerekeiddel, íme néhány ötlet.


1. Tervezz egy pikniket!


Ha családodnak hiányoznak a piknikek a parkban, akkor ezt a nyári tevékenységet könnyen a hátsó kertedbe hozhatod! Kezdd azzal, hogy készítesz hagyományos piknikételeket, mint például szendvicset, gyülmölcsöt és burgonyaszirmokat. Mindezt tedd bele egy kosárba és vidd a piknikcélpontodhoz, legyen ez akár egy takaró a gyepen vagy egy teraszasztal. A családod friss levegőhöz és egy adag D vitaminhoz fog jutni!


2. Építs egy kerti labirintust!


Vázolj fel egy utat a hátsó kertedben kövek, botok vagy a lenyíratlan gyep segítségével. Találhatsz egyszerű mintákat az interneten vagy könyvekben. Különösen a kisgyerekek fogják imádni!


3. Tervezz kincsvadászatot!


A gyerekek nem tudnak ellenállni egy kincsvadászatnak! Anya vagy apa elrejthet kis hamis kincseket szerte az udvaron, aztán rajzolhat egy térképet utasításokkal a gyerekeknek. (Ha átitatod a térképet egy kis kávéval utánozhatod az idővel járó barnulást; amíg még nedves a papír tépd le a széleit). El is rejtheted a térképet valahol a házban, hogy a gyerekek ágyazás vagy pakolás közben megtalálhassák.


4. Főzzetek!


Ne feledkezzünk meg a beltéri tevékenységekről hideg vagy esős napokon. Ilyenkor jó ötlet közösen sütni vagy főzni. A gyerekek különösen szeretik a sütik, kekszek és pizzák készítését, hiszen gyúrhatják kezeikkel a tésztát. Ha végeztetek a sütéssel, hátradőlhettek és élvezhetitek az eredményt egy frissítő ital mellett.


5. Vizsgáljátok a csillagokat!


A szórakoztató családi tevékenység elkezdéséhez töltsetek le egy csillagdiagramot az internetről. Ezután válasszatok egy helyet az udvaron, ahonnan tisztán látni az eget, és üljetek ki nézni, ahogy az éjszakai égbolt napról napra változik. Bónuszként szívhattok egy kis friss levegőt a gyerekek lefektetése előtt.


6. Csináljatok íztesztet!


Válassz egy egzotikus konyhát amit gyerekeid nem próbáltak még, mint például a thai vagy a brazil. Keressétek meg az országot egy földgömbön vagy térképen, és olvassatok el egy rövid enciklopédia-bejegyzést vagy internetes szöveget, ami bevezet az adott nemzet kultúrájába. Ezután készítsétek el az ország leghíresebb ételét ebédre vagy vacsorára—például pad thai-t vagy brazil coxinhas-t (csirke krokett).Hozzászólások (0)


Érdekes bejegyzéseink

Partnereink írták